Publicité

---

Actualités industrie agriculture
2011-11-09
Les résultats d'UTZ CERTIFIED pour le troisième trimestre indiquent une hausse considérable des ventes de café, de thé et de cacao

Les résultats d'UTZ CERTIFIED pour le troisième trimestre indiquent une hausse considérable des ventes de café, de thé et de cacao

AMSTERDAM, November 9, 2011 -- UTZ CERTIFIED kan tevreden terugkijken na de afsluiting van het derde kwartaal van 2011. Vergeleken met januari -september 2010 is er in dezelfde periode van dit jaar een toename van 23% in de verkoop van UTZ gecertificeerde koffie te zien, wat heeft geleid tot een totaal verkoopvolume van bijna 106 miljoen kilo. Ook de thee verkopen zijn met 74 % aanzienlijk gestegen tot ruim 2,4 miljoen kilo.

De verkoop van op dit moment geregistreerde UTZ CERTIFIED cacao groeide exponentieel naar bijna 30 miljoen kilo, een groei van 149% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Koffie In de top vijf leveranciers van UTZ gecertificeerde koffie blijft Brazilië de grootse met 39% van het totale verkoopvolume; gevolgd door Vietnam (21%), Honduras (15%), India (6%) en Colombia (5%).

Cacao Met 66% van het totale verkoopvolume, is Ivoorkust de grootste leverancier van UTZ CERTIFIED cacao. Op de tweede plaats staat de Dominicaanse republiek met 16%, gevolgd door Peru (6%).

Thee en Rooibos 33% van alle gecertificeerde thee verkopen zijn Rooibos, afkomstig uit Zuid Afrika. Malawi is verantwoordelijk voor 46% van de UTZ CERTIFIED thee verkopen en Indonesië doet 21%. Behalve uit deze landen, kan nu ook UTZ gecertificeerde thee uit  India, Kenia, Sri Lanka en Argentinië ingekocht worden.

UTZ CERTIFIED Partners Mars, een van de partners in het cacao programma, heeft aangekondigd om vanaf 2012 enkel UTZ gecertificeerde cacao in te kopen voor de mars repen in Nederland. Daarmee wordt Nederland het eerste land in Europa waar de duurzame Mars te koop is. Alle zwarte-, groene-, fruit- witte- en Rooibos thee van Albert Heijn bevatten nu een groeiende hoeveelheid theeblaadjes gecertificeerd door UTZ. De 65 soorten thee gaan per segment over naar een certificering van 100%. Lidl heeft aangekondigd om een groeiend volume UTZ gecertificeerde cacao voor alle huismerk chocolade van het merk Fin Carré in te kopen om vanaf 2020 enkel nog duurzame UTZ CERTIFIED cacao te gebruiken.


Article précédent
Article suivant

> Article écrit le 2011-11-09 par UTZ CERTIFIED

Cet article a été consulté: 421 fois

Notes :

Over UTZ CERTIFIED

UTZ CERTIFIED is een van de grootste duurzaamheidsprogramma's voor koffie, cacao en thee in de wereld. Merken die zich hebben verbonden aan het inkopen van UTZ CERTIFIED grondstoffen zijn wereldwijde marktleiders. Boeren worden getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering met zorg voor mens en milieu. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de producten en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten. Bovendien krijgen boeren die werken met UTZ CERTIFIED op de wereldmarkt een premie voor hun oogst en hoeven zij geen kosten te betalen voor deelname aan het programma. Het traceringsysteem van UTZ CERTIFIED waarborgt de producten daadwerkelijk verbouwd en geoogst zijn op een verantwoorde manier. Voor meer informatie: http://www.utzcertified.org

Source : PR Newswire

Publicité

Contenu relatif

UTZ CERTIFIED : dernières actualités

RSS

Je m'abonne aux flux Rss Agriculture

Publicité
Actualités Agriculture

Les dernières:

---

---

---

---
---
Votre avis

Nam id mauris quis sapien tristique suscipit et et odio?

Vestibulum vitae urna id neque vulputate dictum.

Vestibulum vitae urna id neque vulputate dictum.

Vestibulum vitae urna id neque vulputate dictum.

Plan du site

Dictionnaire

Emploi

Petites annonces

Librairie